Política

política

Collboni fitxa Santi Vila per presidir un comitè d’experts en infraestructures

L’atenció del nou òrgan consultiu, format per especialistes en el tema, es focalitzarà en el transport

Les seves recomanacions no seran vinculants

L’alcalde de Barcelona, Jaume Collboni, ha fitxat l’exconseller Santi Vila per presidir el comitè d’experts en infraestructures de la ciutat de Barcelona. Segons ha declarat l’alcalde, l’objectiu és que l’Ajuntament es pugui “projectar al 2030” i prendre “decisions que afectaran el futur de la ciutat” sobretot en la qüestió del compromís climàtic, informa l’ACN. “Ambiciono –ha continuat Collboni–que la ciutat tingui una posició en matèria d’infraestructures que sigui escoltada pel govern”.

El nou òrgan consultiu, les decisions del qual no seran vinculants, es posarà en marxa al setembre, es reunirà dues vegades l’any, tot i que hi haurà un comitè permanent que tindrà lloc de forma trimestral. Els seus membres seran “persones de reconegut prestigi professional en el camp de les infraestructures”, en formaran part “al marge d’ideologies polítiques” i no rebran cap retribució per la seva feina. Entre les seves missions hi haurà la de posar el focus en les infraestructures de transport, amb especial atenció a les ferroviàries.

El cap del consistori barceloní ha destacat el pla de Rodalies, les connexions de tren amb el Port o el metro, i aquesta última l’ha definida com “el ferrocarril genuïnament metropolità”, informa Efe..

Durant la presentació, l’alcalde ha estat acompanyat de Santi Vila, que tindrà “total llibertat”, per designar els components del comitè. Vila ha desitjat que aquest “pugui treballar amb independència, amb coneixement, i que sigui un comitè de professionals, d’experiència, que vingui de tradicions ideològiques no necessàriament coincidents”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.