Política

política

Illa demana “realisme” i “pragmatisme” a ERC i Junts

El líder dels socialistes catalans els crida a negociar “dins del marc de convivència”

Afirma que els resultats del 23-J a Catalunya són un “no” a un govern de dretes

El primer secretari del PSC, Salvador Illa, reclama a ERC i a JxCat, que amb els seus vots tenen la clau de la investidura del president espanyol, que afrontin la negociació per a la designació de Pedro Sánchez amb “realisme i pragmatisme”, buscant un acord dins del “marc de convivència”.

En una entrevista amb l’agència Efe, el líder dels socialistes catalans s’ha mostrat confiat que les negociacions “arribaran a bon port” i que Sánchez podrà ser investit. Durant l’entrevista, Illa ha considerat “clars i contundents” els resultats de les eleccions generals del 23 de juliol i que per tant donen “poc marge a la interpretació”.

En aquest sentit, el cap de l’oposició al Parlament creu que “Catalunya ha dit, amb nitidesa, ’no’ a un govern de PP i Vox, no a un govern de dretes, i ha dit ’sí’ a la convivència, al diàleg, a un govern liderat per Pedro Sánchez. I ha dit ’sí’ també a ser una palanca d’avanç, a ser una palanca perquè avancem en els propers quatre anys”, ha remarcat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.