Societat

Investiguen la mort d’una vintena d’ànecs al riu Fluvià al seu pas per Olot

Les autoritats apunten que es tracta d’un cas de botulisme, un fet habitual a l’estiu en aigües que es mouen poc

Els Agents Rurals estan duent a terme una investigació després que dinou ànecs de coll verd apareguessin morts en diversos trams del riu Fluvià al seu pas per Olot. Segons informa l’ACN, els experts apunten a un possible cas de botulisme com a causa de les morts. Les altes temperatures combinades amb la manca d’oxigen a l’aigua podrien haver creat un medi propici perquè es desenvolupi aquesta toxina, provocant la mort dels ànecs.

Una particularitat que agreuja el problema és que l’aigua del Fluvià no està circulant adequadament a la seva passada per la capital de la Garrotxa, el qual contribueix als problemes ambientals i complica la situació pels animals. Des del cos dels Agents Rurals, però, han tranquil·litzat la població, afirmant que aquesta situació no és excepcional i que no representa un perill directe per a les persones.

Els tècnics encarregats de la investigació continuen analitzant mostres per confirmar definitivament que es tracta d’un cas de botulisme. Les primeres morts es van detectar fa unes setmanes i el nombre d’animals afectats ha anat augmentant al llarg del temps, suscitant una forta expectació a les xarxes socials, on es van generar especulacions sobre la contaminació de l’aigua.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.