Política

xina

Continuen les purgues a la Xina

Xi destitueix els màxims responsables de la divisió de míssils de l’Exèrcit

La caiguda en desgràcia dels dos militars se suma a la recent destitució del ministre d’Afers Estrangers

Després de la misteriosa desaparició de l’escena pública del ministre d’Afers Estrangers, Qin Gang, i la seva destitució del càrrec, una nova campanya anticorrupció ha provocat la caiguda de dos comandaments del departament que s’encarrega de la supervisió dels míssils balístics i de l’arsenal popular del gegant asiàtic, informa el diari hongkonguès South China Morning Post.

Es tracta del general Li Yuchao, al capdavant de la unitat de la Força de Coets de l’Exèrcit Popular d’Alliberament de la Xina, i el seu adjunt, Liu Guangbin, els quals portaven “desapareguts” feia mesos de l’escena pública. Li ha estat substituït pel general de l’armada Wang Houbin, mentre que Xu Xisheng, membre del comitè central del partit, ocuparà el lloc de Liu.

Aquesta és la més gran reorganització no planificada en la cúpula militar xinesa en gairebé una dècada, informa la cadena pública britànica BBC. Wang i Xu han estat ascendits a la categoria de tinent general, que a la Xina marca el rang més alt pels oficials en servei actiu. Els nomenaments van ser anunciats en una cerimònia a la seu de les forces armades a Pequín dilluns, vigília del 96è aniversari de la fundació de l’Exèrcit Popular d’Alliberament de la Xina, aquest dimarts en un acte presidit pel president Xi Jinping, que és també cap de les forces armades. Pel que fa a la situació de Li i el seu adjunt, Pequín calla. També guarda silenci sobre el parador i la situació de Qin, del qual s’ha esborrat fins i tot el seu rastre a les xarxes socials.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.