Societat

Més hores de socorristes a Tarragona per evitar ofegaments a les platges

L’Ajuntament decideix ampliar fins a les vuit del vespre el servei a totes les platges després de les tres darreres morts a la del Miracle

L’Ajuntament de Tarragona ha decidit ampliar el servei de socorrisme a totes les platges de la ciutat una hora, fins les vuit del vespre. Aquesta mesura arriba després que s’hagin ofegat diverses persones els últims dies a la platja del Miracle. El 8 de juliol va morir un home de 32 anys, el dia 26 un jove d’entre 25 i 30 anys, aquest dimarts un altre de 40 anys mentre intentava auxiliar dos banyistes que no podien sortir de l’aigua, i aquest dimecres al matí, un home de 70 anys ha estat traslladat molt greu a l’hospital Joan XXIII després d’ofegar-se a la mateixa platja.

El consistori també té previst instal·lar cartells informatius a totes les platges sobre el significat i els perills que suposen els diferents colors de bandera.

L’ajuntament també intensificarà la informació a través dels missatges de veu informant del perill per mala mar tant en català i castellà com en anglès. També es proposa emetre avisos quan hi hagi bandera groga per alertar dels perills que aquesta suposa com ara corrents marines i altres situacions que suposen un risc moderat per als usuaris.

A banda d’aquestes mesures preventives, l’equip de govern estudia l’abalisament d’algunes parts de la platja del Miracle a partir de boies per tal de prohibir el bany en cas de corrents i mala mar. En el cas de la zona més propera al Port Esportiu, ja s’han iniciat converses amb el Port de Tarragona, qui s’ha mostrat predisposat a col·laborar i dur a terme l’actuació, segons assegura l’ajuntament a través d’un comunicat. L’alcaldessa accidental, Montse Adan, ha assegurat que “es tracta de mesures que ja teníem sobre la taula a causa tant dels canvis d’hàbit en la societat com també per l’augment de corrents marines que s’observen i que considerem necessària la seva aplicació immediata”.

Segons dades de Creu Roja, en el que portem d’estiu fins a 31 de juliol, s’han realitzat 562 assistències sanitàries a les platges tarragonines, 42 rescats i 3 ofegaments. Durant l’estiu de 2022, les assistències dutes a terme des del servei de socorrisme van ser 623, es van efectuar 12 rescats i no es va produir cap mort.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.