Política

Jordà creu que una cadira de la mesa del Congrés pot ser per l’independentisme català o el PNB

L’exconsellera i portaveu de l’equip negociador d’ERC avisa els socialistes que “no valen brindis al sol” i que quan es parla del traspàs de Rodalies i de recursos, “cal una data”

Una cadira de la mesa del Congrés podria ser per a l’independentisme o el PNB. Així ho considera la número dos d’ERC a Madrid, Teresa Jordà, en una entrevista que publica aquest dilluns El Periódico. L’exconsellera apunta que PSOE i Sumar ocuparan “quasi totes les cadires” de les cinc que els asseguraran la majoria, davant les quatre de la dreta. La portaveu de l’equip negociador d’ERC també avisa els socialistes que “no valen brindis al sol”, i que quan es parla del traspàs de Rodalies i de recursos, “cal una data”, i que així ho exigiran els republicans per a una investidura del candidat del PSOE, Pedro Sánchez, així com la reducció del dèficit fiscal, de la qual Jordà n’exigeix saber “en què es tradueix i quan”.

Jordà considera “obvi” que, per començar a parlar, és “necessari” que la mesa del Congrés la presideixi el “suposat progressisme” espanyol, i no la dreta.

Sobre el català al Congrés i la proposta de Yolanda Díaz, la diputada electa ha afirmat que parlar la llengua a la cambra baixa espanyola “no va a compte” de la negociació de la investidura, i que això ja hauria de ser una “realitat”.

Pel que fa a les converses amb el PSOE perquè ERC i Junts tinguin grup propi cadascú, Jordà ha subratllat que els socialistes els han traslladat que “no hi haurà cap tipus de problema”. “És un bon gest de bona voluntat per començar a parlar”, ha destacat.

Finalment, Jordà ha confirmat que Jaume Asens s’ha posat en contacte amb ERC, però que l’interlocutor dels republicans no és Sumar, sinó el PSOE.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.