Política

Almenys set morts en un atac rus a la regió de Donetsk

Segons Zelenski, Rússia “intenta deixar Donetsk convertit en ruïnes i pedres calcinades”

Almenys set persones van morir i 81 van resultar ferides en un atac rus amb dos míssils la nit de dilluns en un complex residencial de la ciutat de Pokrovsk, a la regió de Donetsk, segons el governador regional Pavlo Kyrylenko, informen el diari britànic The Guardian i l’agència Efe. El segon míssil hauria impactat mentre els equips d’emergències estaven treballant en les tasques de rescat de les víctimes del primer.

Kyrylenko ha afirmat que entre els ferits hi ha 39 civils —dos dels quals, nens—, 31 policies, set empleats del servei d’emergència estatal i quatre militars. Diversos edificis, residències, un hotel, restaurants, botigues i edificis de l’administració han resultat danyats.

Els treballs de rescat s’han reprès les primeres hores d’aquest dimarts al matí, ja que, segons el ministre de l’interior ucraïnès, Ihor Klymenko, no van poder continuar durant la nit per por de nous bombardejos russos.

El president ucraïnès, Volodímir Zelenski, ha denunciat que Rússia “intenta deixar Donetsk convertit en ruïnes i pedres calcinades” i ha afegit que “cal aturar el terror rus. Tots els que lluiten per la llibertat d’Ucraïna salven vides humanes. Tots els que al món ajuden Ucraïna, venceran amb nosaltres els terroristes. Rússia respondrà per tot el que ha fet en aquesta horrible guerra”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.