Societat

Concentració a Salt per denunciar l’agressió LGTB-fòbica

L’acte tindrà lloc a la plaça Lluís Companys davant l’Ajuntament de Salt el dimecres 16 d’agost a les 19 h

L’observatori Contra l’Homofòbia i l’Espai LGTBI Girona han convocat una concentració el dimecres 16 d’agost a la plaça Lluís Companys davant l’Ajuntament de Salt per denunciar l’agressió LGTB-fòbica ocorreguda ahir diumenge 13 d’agost a Salt. Pau Gálvez, Andy Catoretti Díaz i Martí Puig, integrants del col·lectiu LGTBI, van ser víctimes d’agressió i insults per part de dos individus després d’una festa a La Mirona de Salt. Els agredits van ser traslladats a l’hospital Santa Caterina per tractar les seves ferides i, posteriorment, van interposar una denúncia a la comissaria dels Mossos d’Esquadra de Salt. Les autoritats estan treballant per identificar els agressors, segons les víctimes, absents durant la festa.

Els fets van tenir lloc al voltant de dos quarts de sis del matí, després que la sala on s’havia realitzat la festa del col·lectiu LGTBI tanqués les portes. Un grup d’assistents es trobava a l’exterior quan dos joves es van acostar a ells i els van convidar a continuar la festa en un pis a Girona, oferint-los substàncies estupefaents. Després de rebre rebuig, un dels joves va començar a insultar-los amb termes homòfobs i a amenaçar-los amb violència física. La situació es va agreujar quan van començar a agredir un dels membres del col·lectiu, Martí Puig, mentre Pau Gálvez i Andy Catoretti Díaz també van ser atacats. El moment de l’agressió va ser registrat per un dels assistents amb el seu mòbil, i les imatges i el vídeo han estat presentats com a prova a la denúncia. Les autoritats confien que aquestes proves ajudaran a identificar i localitzar els agressors, que van fugir abans de l’arribada de la policia local.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.