Societat

societat

Víctimes del 17-A celebren el preacord perquè se’n faci una comissió d’investigació

Manrique demana que serveixi per detectar errors en la investigació i no “per llençar-se les culpes els uns als altres”

Robert Manrique, víctima de l’atemptat d’ETA a Hipercor i impulsor de l’entitat de suport a les víctimes del 17A, Robert Manrique, ha celebrat el preacord entre PSOE i JxCat per constituir una comissió d’investigació sobre els atemptats, que no ha de servir. ha insistit “per llençar-se les culpes els uns als altres, sinó per detectar errors i corregir-los”.

Després de l’acte d’homenatge institucional a les víctimes celebrat a Barcelona, Manrique ha destacat que una de les reclamacions de l’entitat i de les víctimes durant els darrers sis anys ha estat que es constituís al Congrés una comissió de recerca sobre els atemptats de Barcelona i Cambrils (Baix Camp).

Manrique ha recordat que el Parlament de Catalunya va celebrar una comissió d’investigació, encara que les autoritats estatals que van ser citades no hi van comparèixer al·legant que es tractava d’una Cambra d’un “rang menor”.

En aquest sentit, Manrique ha recordat que el Congrés ha rebutjat fins ara per majoria totes les propostes per crear aquesta comissió d’investigació i que l’Estat espanyol és l’únic país d’Europa, ha denunciat, que ha patit un atemptat gihadista i no ho ha estat investigat en el seu parlament.

“Hem fet sis minuts de silenci per donar a entendre aquests sis anys en què la majoria de víctimes estan esperant que algú les truqui per saber com estan”, ha subratllat Manrique, que ha denunciat que la sentència pels atemptats encara no és ferma.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.