Societat

Bloquejat un vaixell humanitari a Itàlia per desembarcar migrants a Lampedusa

Les autoritats italianes han retingut la nau durant 20 dies

El vaixell humanitari Aurora, de l’ONG alemanya Sea Watch, ha estat bloquejat durant vint dies per les autoritats italianes per haver desembarcat 72 migrants sense autorització a la illa de Lampedusa. El vaixell havia de dirigir-se al port de Trapani, més lluny del lloc on havia rescatat els migrants, però finalment va optar per Lampedusa, alegat que “no tenia un altre alternativa”.

El govern italià ha sancionat el vaixell amb multes que poden anar entre els 2.500 i els 10.000 euros, segons ha denunciat la ONG en un comunicat, i ha signat un decret que l’obliga a estar retingut durant vint dies.

L’organització ha al·legat que després del rescat d’aquestes persones en aigues del Mediterrani, “la situació al vaixell es va deteriorar minut a minut i fins i tot una persona va ser trobada inconscient debut al calor extrem”. En demanar ajut, les autoritats van indicar el port de Trapani, però segons l’ONG aquest destí. quatre copts més lluny que Lampedusa, resultava “inabastable”. L’organització, que no és el primer cop que desafia les ordres de les autoritats italianes, va criticar que Itàlia hagi “posat en perill voluntàriament totes les vides de l’Aurora”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.