Política

Ucraïna confirma la reconquesta de Robotine

La localitat estava ocupada fins ara per les tropes russes

L’exèrcit de Kíiv avança ara cap al Mar d’Azov

L’exèrcit ucraïnès ha confirmat la presència de les seves tropes al poble de Robotine, a la província de Zaporíjia, després que diversos portaveus militars hagin informat que estaven avançant sobre aquesta localitat fins ara ocupada per les tropes russes.

“Els nostres combatents són a Robotine”, ha escrit el brigadier general Oleksandr Tarnavski al seu compte de Telegram. Tarnavski és el comandant del grup operacional estratègic de las forces ucraïneses a càrrec de la zona sud-est del front.

El missatge del brigadier, recollit per Efe, va acompanyat de la imatge d’un soldat ucraïnès que saluda desafiant des de l’escotilla d’un tanc.

Poc abans, el portaveu de les forces armades d’Ucraïna ja havia informat dels progressos de les tropes de Kíiv a la zona i l’institut nord-americà per a l’estudi de la guerra ISW, la institució privada que segueix el curs del conflicte, també ha confirmat a primera hora la situació de les tropes ucraïneses utilitzant imatges geolocalitzades.

Les tropes de Kíiv miren d’avanç ara cap al Mar d’Azov, en direcció a la ciutat ocupada de Melitopol, per mirar de trencar la continuïtat del territori ocupat per Rússia al sud d’Ucraïna.

Alhora, les forces ucraïneses han passat a l’ofensiva a la zona de Bajmut, a la província oriental de Donetsk. Des d’allà miren d’avançar cap al port ocupat de Mariúpol, al Mar d’Azov.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.