Política

Brussel·les desemborsa 1.500 milions més d’ajuda macrofinancera a Ucraïna

Formen part del paquet de suport macrofinancer de 18.000 milions acordat per la UE per a enguany

Servirà per finançar serveis bàsics i reconstruir infraestructures

La Comissió Europea ha desemborsat 1.500 milions d’euros d’ajuda macrofinancera a Ucraïna, com a part del paquet de 18.000 milions pactat per la UE com a suport al país en guerra. Aquests fons han de servir per finançar serveis bàsics i per restaurar infraestructures danyades. Segons informa Efe, es tracta del setè desemborsament d’aquest any, amb el qual l’ajuda a Kíiv ja s’eleva a 12.000 milions d’euros.

El govern ucraïnès ho tindrà més fàcil per restaurar infraestructures destruïdes pels atacs russos i per continuar abonant salaris i pensions i a mantenir en funcionament els serveis públics essencials com ara hospitals i escoles, i també els habitatges per a persones que ha calgut reubicar arran del conflicte bèl·lic.

Brussel·les ha constatat que Ucraïna “avança satisfactòriament” en l’aplicació de les condicions acordades i compleix els requisits d’informació i transparència que exigeix el traspàs de fons.

“Estem mobilitzant tots els nostres esforços per ajudar Ucraïna”, ha manifestat la presidenta de la Comissió, Ursula von der Leyen, que ha subratllat que el país s’enfronta a la “brutal guerra d’agressió de Rússia”, per la qual cosa, ha anunciat, Brussel·les continuarà donant-hi suport més enllà d’aquest any.

En total, des de l’inici de la guerra, fa un any i mig, el suport dels estats membres i de les institucions financeres de la UE ha estat de 76.000 milions d’euros, que inclouen suport financer, humanitari, pressupostari d’emergència i militar. A més, la Comissió va crear a final de juny un mecanisme específic d’ajuda a Kíiv per al període 2024-27 per un import global de fins a 50.000 milions d’euros.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.