Societat

Barcelona activa l’emergència per nits tòrrides

La mesura es pren després que els termòmetres s’hagin enfilat fins als 28 graus les últimes dues matinades

Després de dos dies seguits en què els termòmetres en horari nocturn s’han enfilat fins als 28 graus, l’Ajuntament de Barcelona ha decidit activar la fase d’emergència per nits tòrrides del Pla Calor. L’activació d’aquesta fase manté en situació d’alerta el Centre d’Urgències i Emergències Socials de Barcelona (CUESB) per si cal fer alguna intervenció específica o algun trasllat puntual de persones vulnerables. A banda, el consistori ampliarà el seguiment de persones i famílies vulnerables i establirà mesures per tal que evitin sortir al carrer, com el lliurament de ventiladors i la prestació de serveis d’àpats a domicili.

A banda d’aquestes mesures, el CUESB també podrà ampliar l’oferta de pernoctació per a aquelles situacions que es valori urgència social.

El CUESB va enviar dilluns un SMS a 6.347 usuaris i usuàries de serveis socials de l’Ajuntament de Barcelona que estan detectats com a persones especialment vulnerables per tal d’informar-los de l’activació del pla. La fase d’emergència s’activa quan la temperatura màxima és superior als 35,7 graus o bé la mínima nocturna supera els 27,9 graus. La matinada de dilluns, a l’Observatori Fabra ja van registrar 27,9 graus. Així mateix, durant la matinada d’aquest dimarts a diversos punts de la ciutat també s’han assolit els 28 graus.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.