Societat

Neixen les primeres tortugues del niu de Malgrat de Mar

Ja han nascut cries de sis dels 10 nius detectats aquesta temporada

Una cinquantena de voluntaris han vigilat el niu de la Conca per garantir la supervivència

Les primeres tortugues del niu de Malgrat de Mar, a la platja de la Conca, han començat a néixer aquesta matinada. De moment, segons han indicat fonts del CRAM, ja han nascut tortugues de sis dels 10 nius detectats aquesta temporada. Dels 90 ous detectats en conjunt, han sortit de forma natural una vintena de tortugues. Vuit d’elles han anat directes al mar i les altres 12 han estat traslladades a les instal·lacions de la Fundació CRAM per formar part del projecte de ‘Head-Strating’, on seran criades en captivitat de forma temporal fins que aconsegueixin el pes i mida òptima. D’aquesta forma, s’afavoreix la supervivència de l’espècia i es contribueix al seu estudi.

En el cas del niu de Malgrat de Mar, més de 50 persones voluntàries s’han coordinat per torns per vigilar-lo. Van fer guàrdies de tres hores per cobrir tota la jornada, fins i tot a les nits. La gran majoria eren veïns del municipi, però també n’hi havia de la comarca i una família d’Osona que va aprofitar l’estada a la platja.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.