Societat

Les presons incorporen dinamitzadors per potenciar el respecte i els hàbits saludables

Donen suport a les activitats esportives i socioeducatives com ara la confecció d’una revista o l’enregistrament d’un podcast

Les presons catalanes han incorporat aquest estiu uns 40 dinamitzadors per reforçar els equips de tractament i donar suport a les activitats esportives i socioeducatives, com ara l’elaboració d’una revista d’estiu o l’enregistrament d’un podcast. La intenció és potenciar el respecte, la solidaritat, el treball en equip i els hàbits saludables entre els interns.

Segons ha informat la conselleria de Justícia i ha recollit Efe, els dinamitzadors col·laboren amb els psicòlegs, els educadors i els monitors en l’organització i en l’acompanyament de les activitats per al temps d’oci dels interns i, a més de promoure la participació a través de propostes socioeducatives i esportives, també donen suport als equips de tractament i acompanyen els processos de reinserció.

Entre les activitats s’inclouen, a més de les esmentades, algunes de més especialitzades, com les adreçades a persones amb problemes relacionats amb les drogues, amb discapacitat intel·lectual, dones i col·lectius LGTBI+, que tracten temes com la prevenció de la sobredosi o el suïcidi.

Els centres amb més interns, com Brians 1, Brians 2, Quatre Camins i Lledoners, han estat els que han incorporat més professionals aquest estiu, en concret cinc cadascun.

A més, també s’han incorporat quatre dinamitzadors a la presó de Puig de les Basses, tres a les de Mas d’Enric i Ponent, i dues a la de Joves, Dones i el centre Obert 2.

L’objectiu d’aquesta iniciativa és dinamitzar i donar suport professional a les presons en època estival per garantir aquest tipus d’intervencions, que aporten un reforç en el funcionament dels centres penitenciaris durant un període d’uns tres mesos.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.