Societat

La Creu Roja ha atès 72 temporers a Lleida des del juny per les altres temperatures

Només avui, l’entitat ha atès tretze de persones sense llar a Tarragona

Des del mes de juny, la Creu Roja ha atès 72 temporers a la demarcació de Lleida afectats per les elevades temperatures. Dins de la campanya Protegeix-te de la calor, l’entitat ha fet un total de 2.327 trucades a persones vulnerables en un intent d’apaivagar les conseqüències de la calor entre els més fràgils. En aquest sentit, Creu Roja ha fet seguiments telefònics per recordar els consells per combatre la calor i per informar de la disponibilitat dels refugis climàtics disponibles a la capital del Segrià.

D’altra banda La Creu Roja de Tarragona, també en el marc de la mateixa campanya, ha atès aquest matí tretze persones sense sostres. A les dotze del migdia, quan els termòmetres marcaven 35 i 36 graus, els voluntaris de la Unitat d’Emergència Social els han ofert aigües fresques, gorres i crema solar durant més de dues hores aquest matí, així com consells bàsics per afrontar les altes temperatures, com ara recomanar-los que es resguardin a llocs amb ombra o que es refugiïn als refugis climàtics de la ciutat. Des de l’organització humanitària han instat l’Ajuntament a implementar un pla d’actuació, com l’Operació Iglú – que es fa a l’hivern- per tal de protocol·litzar les accions a fer en casos de temperatures extremes.

El voluntari referent del Programa per a persones sense sostre de la Creu Roja de Tarragona, Omar Kassem, ha explicat després de l’experiència que no pensaven tenir aquests resultats. “Avui, ens hem arriscat, sempre hi ha d’haver una primera vegada, em pensava que no trobaríem tantes persones i n’hem atès tretze, la sortida ha valgut la pena”, ha assenyalat en declaracions a l’agència ACN.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.