Successos

Un supremacista blanc mata tres persones a Florida

L’assassí, que s’ha suïcidat, portava una pistola amb una esvàstica i ha deixat un manifest racista a casa seva

Un supremacista blanc ha matat aquest dissabte tres persones a la ciutat de Jacksonville, al nord de l’estat de Florida, i després s’ha suïcidat, segons han confirmat les autoritats locals i el governador de Florida, Ron DeSantis.

L’assassí anava armat amb un fusell llarg i una pistola amb una esvàstica pintada, segons ha explicat l’agutzil T.K. Walters, qui també ha precisat, com es recull en una informació de l’agència Efe, que l’home havia deixat “un manifest” a casa seva amb missatges d’odi on s’assegurava que els atacs tenien “motius racials”.

DeSantic ha emès una declaració condemnant els fets en la qual donava a entendre que els morts eren persones de raça negra. “L’assassí ha elegit les víctimes per la seva raça, un fet totalment inacceptable”, ha lamentat el governador de Florida.

“És un dia fosc per a la història de Jacksonville. No hi ha lloc per a l’odi en aquesta comunitat”, ha declarat l’agutzil en una compareixença per donar els primers detalls dels fets. L’acompanyava l’alcaldessa de la ciutat, Donna Deagan, que també ha deplorat “un crim carregat d’odi”.

Per ara, es desconeix la identitat de les víctimes de l’assassinat que, aparentment, haurien estat triades a l’atzar mentre eren dins d’un local de la cadena de tendes Dollar General.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.