Societat

El govern estudia que els serveis escolars dels nens tutelats acollits siguin gratuïts per la família

Ara hi ha ajuntaments que ho faciliten i altres que no i i el Síndic de Greuges ha demanant a Serveis Socials unificar els ajuts

La Generalitat estudia garantir que els serveis escolars dels infants tutelats en acollida siguin gratuïts per família. Segons ha comunicat la institució del Síndic de Greuges i han confirmat a l’ACN fonts del Govern, la decisió està encara en converses però amb disponibilitat pressupostària, el que fa que des del Síndic de Greuges ja s’hagi expressat la satisfacció perquè Drets Socials i Educació vulguin avançar cap a la gratuïtat.

De fet, aquesta és una recomanació que havia fet el Síndic per fomentar l’acolliment i després de rebre queixes de famílies acollidores per la dificultat que tenen per accedir a bonificacions i ajuts per a serveis escolars. El Síndic recorda que hi ha administracions locals que atorguen la gratuïtat i altres que no, fet que comporta “una manca d’igualtat de drets i una discriminació entre infants tutelats”, ja que depèn del lloc on viuen.

Segons dades facilitades a l’ACN aquest mes de juliol pel Departament de Drets Socials, a Catalunya hi ha 769 famílies que acullen 922 infants i joves i 135 famílies més col·laboradores que acullen els caps de setmana a 146 infants i adolescents. Per contra, hi ha 2.848 joves desemparats que viuen en centres residencials, dels quals 276 són menors de sis anys.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.