Política

estats units

Trump es declara no culpable d’ingerència electoral a Geòrgia

Els advocats de l’expresident dels EUA han presentat un escrit en el qual renuncia “lliurement i voluntàriament” al seu dret a comparèixer durant la lectura dels càrrecs

L’expresident dels Estats Units Donald Trump s’ha declarat aquest dijous no culpable dels càrrecs que se l’imputen a Geòrgia per intentar manipular els resultats de les eleccions de 2020, en les quals va perdre per un estret marge davant l’actual mandatari, el demòcrata Joe Biden, informa l’agència Efe.

El magnat, que opta a la nominació del Partit Republicà per a les eleccions presidencials de 2024, ja s’ha declarat no culpable en els altres tres processos penals en els quals està acusat.

Els seus advocats han presentat aquest dijous davant el tribunal del districte de Fulton (Geòrgia) un document en el qual l’expresident es declara no culpable dels 13 delictes dels quals l’acusen i renúncia “lliurement i voluntàriament” al seu dret a ser present en una lectura de càrrecs formal en un tribunal.

Explica Efe que el document, encapçalat per la frase en majúscules “Declaració d’innocència del president Trump i renuncia a comparèixer en la lectura de càrrecs”, porta la firma de l’exmandatari al final, en senyal que està d’acord amb el que van escriure els seus advocats. La lectura de càrrecs contra Trump i els altres divuit acusats a Geòrgia estava programada pel pròxim 6 de setembre i anava a tenir una audiència pública, és a dir, amb la possibilitat que hi assistís la premsa. Tot i això, atès el fet que Trump ja s’ha declarat no culpable, no haurà de viatjar a Geòrgia per presentar-se davant el jutge.

Per acusar Trump i divuit dels seus antics col·laboradors, la fiscal del districte de Fulton, la demòcrata Fani Willis, ha utilitzat la llei RICO, coneguda per haver-se fet servir contra membres de la màfia i utilitzada per garantir que els líders d’una associació criminal, i no només els seus subordinats, passessin comptes davant la justícia. Trump és el primer expresident de la història dels Estats Units que ha estat acusat i ja acumula quatre casos penals.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.