Societat

Menys desigualtats en salut després de la covid

Un estudi de l’Hospital del Mar conclou que el confinament va afectar en especial les dones amb més nivell educatiu

Un estudi del grup de recerca en Serveis Sanitaris de l’Hospital del Mar Research Institute, ha revelat que la covid ha reduït les desigualtats en salut en funció del nivell educatiu a tot l’Estat. D’acord amb la recerca, les dones amb més formació van ser les que van veure empitjorar més el seu benestar després del confinament estricte. Els investigadors atribueixen aquesta evolució a les conseqüències negatives del teletreball sobre les persones que havien de tenir cura de familiars i a l’efecte positiu de les mesures governamentals per mitigar l’impacte econòmic de la pandèmia. El treball forma part del projecte Mindcovid, s’ha fet a partir de 2.000 enquestes telefòniques i s’ha publicat a ’International Journal for Equity in Health’.

Els resultats han sorprès els investigadors, com reconeix la primera signant del treball, Isabel Moreira. “La nostra hipòtesi inicial era que amb la pandèmia es podrien haver incrementat les desigualtats en salut ja existents en relació amb els diferents nivells educatius”, ha revelat Moreira que ha indicat que la seva sorpresa ha estat que, “no només no s’han incrementat, sinó que s’han mantingut o reduït”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.