Societat

Desconvocada la vaga de taxistes per la Diada

Élite Taxi pren la decisió després que el Departament de Territori hagi convocat el Consell del Taxi per al 26 de setembre

Élite Taxi ha anunciat que desconvoca l’aturada del servei de dotze hores coincidint amb la Diada, en protesta per la multa de prop de 123.000 euros per part de l’ACCO per boicotejar Uber i altres plataformes. A través d’un comunitat, l’entitat ha celebrat que el Departament de Territori hagi convocat el Consell del Taxi per al proper 26 de setembre, on s’han de tractar diferents mesures que afecten el sector i que, avisa Élite Taxi, “no deixaran indiferent a ningú”.

“Per aquesta raó, i per respecte a la Diada i al què significa per al poble de Catalunya i per nosaltres, desconvoquem la mobilització de l’11 de setembre”, afirma l’associació, que no obstant això, deixa la porta oberta a ocupar l’edifici de l’ACCO “en qualsevol moment i sense avisar”.

La desconvocatòria s’ha produït després que avui mateix el govern hagi anunciat el Consell del Taxi per abordar els últims canvis en la regulació del sector. La reunió servirà, entre altres, per analitzar la sentència que el Tribunal Superior de Justícia de la Unió Europea (TJUE) va dictar a principis de juny sobre la limitació de les autoritzacions a vehicles de transport amb conductor (VTC). En aquesta línia, el Departament de Territori ha assegurat que l’escenari relatiu als serveis del taxi ha experimentat “canvis significatius” que requereixen adaptar la regulació vigent a Catalunya.

La conselleria que encapçala Ester Capella ha avançat que en la trobada també s’exposaran els “principis rectors” de la futura llei del transport públic amb vehicles de fins a 9 places.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.