Política

conflicte bèl·lic a l’est d’europa

Ucraïna assegura haver recuperat nous territoris a l’est i al sud

Kíiv informa de diversos avenços en la contraofensiva militar

Ucraïna ha informat aquest dilluns que ha recuperat nous territoris en els fronts oriental i meridional en la contraofensiva militar contra les forces del president rus, Vladímir Putin. Ho ha dit la viceministra ucraïnesa de Defensa, Hanna Maliar, en declaracions als informatius de la televisió nacional ucraïnesa recollides per l’agència Efe, durant les quals ha anunciat que la setmana passada les forces de Kíiv van recuperar una part de la localitat d’Opitne, situada a menys de quatre quilòmetres de l’aeroport de la ciutat de Donetsk, una de les infraestructures clau en aquesta ciutat ocupada per Rússia. Maliar també ha anunciat la recuperació de dos quilòmetres més prop de la ciutat oriental de Bakhmut.

Des de l’inici de la contraofensiva, a principi del passat mes de juny, les forces ucraïneses han alliberat un total de 49 quilòmetres quadrats prop de l’ocupada Bakhmut, segons ha declarat Maliar i recollit l’agència Efe.

Al sud, on les forces ucraïneses intenten avançar cap al mar d’Azov, Kíiv ha recuperat un altre quilòmetre i mig de terreny en l’última setmana, ha dit la viceministra ucraïnesa de Defensa. Segons ha concretat Maliar, aquests avenços registrats en els darrers set dies es van produir al sud de Robòtine i a l’est de Verbove, dues localitats situades en el front de Zaporíjia.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.