Societat

Creu d’Isabel la Catòlica per la cooperant catalana morta a Ucraïna

El Consell de Ministres ha aprovat avui la distinció a Emma Igual

El Consell de Ministres ha concedit la Gran Creu d’Isabel la Catòlica a Emma Igual, la cooperant catalana morta a Ucraïna en l’atac a un comboi humanitari. La portaveu del govern espanyol, Isabel Rodríguez, ha destacat que la concessió a títol pòstum d’aquest reconeixement, “el de més importància que pot atorgar el Ministeri d’Exteriors”, vol “reconèixer la seva feina”. També la de “tots els cooperants espanyols que treballen sobre el terreny en situacions d’especial dificultat”.

El ministre d’Exteriors, José Manuel Albares, va avançar ahir dilluns que se li concediria i va lloar la feina feta per Igual que, “com tots els cooperants espanyols, no només trasllada el millor dels valors de la solidaritat espanyola, sinó que fins i tot, com desgraciadament hem vist en aquest cas, posen en risc la seva vida per ajudar els altres”.

La cooperant catalana Emma Igual, de 32 anys, era la directora i cofundadora de l’ONG Road to Relief, Road to Relief , creada el març de 2022 amb l’objectiu d’evacuar civils atrapats pel foc creuat a les zones del front de guerra i proporcionar ajuda humanitària a la població afectada per la invasió russa.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.