Societat

Mossos i UPC treballaran junts en projectes d’innovació tecnològica

Han signat un conveni per quatre anys

Els Mossos d’Esquadra i la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) han signat un acord de col·laboració en virtut del qual duran a terme projectes de recerca i innovació científica i tecnològica. A través del laboratori inLab de la Facultat d’Informàtica de Barcelona (FIB) es desenvoluparà innovació en àmbits com la ciència de les dades i l’anomenat ’big data’, la mobilitat intel·ligent, l’enginyeria del coneixement i dels serveis, la ciberseguretat i la simulació. El conveni té una durada de quatre anys. El conseller d’Interior, Joan Ignasi Elena, el rector de la UPC, Daniel Crespo, el director general dels Mossos, Pere Ferrer, i el degà de la FIB, Josep Fernández Ruzafa, han participat en l’acte de signatura del conveni.

En l’àmbit del ’big data’ es desenvoluparan projectes de tractament avançat de dades per a la gestió de flotes de vehicles, simulació del trànsit, predicció de la qualitat de l’aire o anàlisi i millora de processos intermodals i de transport, entre d’altres.

També comprèn l’enginyeria del coneixement i dels serveis en el camp de la Internet de les Coses i els sistemes d’informació, així com la ciberseguretat i la modelització, simulació i optimització aplicades al transport, la fabricació, la logística, els processos industrials o els sistemes d’emergències.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.