Societat

ESTATS UNITS

Comença un nou judici contra Google, acusat de vulnerar la llei antimonopoli dels EUA

L’acusació, el govern nord-americà, ha promès desvelar les tàctiques de la companyia per monopolitzar el negoci dels cercadors

La defensa ha argumentat que l’empresa és líder perquè és millor i no per una competència deslleial

El gegant tecnològic Google s’enfronta des d’aquest dimarts a un nou judici, aquest cop al Tribunal de Districte de Colúmbia i acusat de vulnerar la llei antimonopoli dels EUA. En la sessió inaugural l’acusació, el govern nord-americà, ha promès desvelar les tàctiques de la companyia per monopolitzar el negoci dels cercadors, informa Efe. “Google va mantenir il·legalment un monopoli durant més d’una dècada”, ha sentenciat el subdirector de la divisió civil del Departament de Justícia, Kenneth Dintzer, al final de la seva intervenció, la primera del procés judicial, obert quan el republicà Donald Trump era president, que es farà sense jurat i que es preveu que duri unes deu setmanes.

Segons s’ha pogut intuir després del discurs, l’executiu basarà gran part del seu argumentari contra l’empresa a revelar els acords pels quals Google paga per ser el motor de cerca predeterminat als telèfons intel·ligents i que podrien elevar-se a uns 10.000 milions de dòlars cada any. Aquests acords són la tècnica utilitzada per la companyia per mantenir la seva hegemonia “durant més de dotze anys”, ha afirmat Dintzer davant del jutge Amit P. Mehta.

També ha fet la seva intervenció inicial aquest dimarts l’advocat que defensa el gegant tecnològic, John Schmidtlein, copresident de Williams & Connolly, bufet especialitzat en la pràctica en litigis antimonopoli civils i penals, que ha defensat la teoria principal de l’empresa, és a dir, que són líders gràcies al fet que són millors i no per una competència deslleial. Schmidtlein ha rebutjat que Google hagi estat responsable de danyar motors de cerca com Bing de Microsoft i s’ha aferrat a la idea que per a l’usuari és fàcil canviar el cercador predeterminat. “L’evidència mostrarà que han estat derrotats al mercat”, ha afirmat. “Avui dia, els usuaris tenen més opcions de cerca i més maneres d’accedir a la informació en línia que mai”, ha afegit l’advocat, membre d’un equip que està integrat per lletrats que van litigar en l’últim gran cas sobre monopoli contra una gran tecnològica, el de Microsoft el 1998.

La sentència del primer judici antimonopoli del govern federal nord-americà a l’era moderna d’Internet no s’espera el 2024.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.