Societat

Baixen un 34,5% les operacions fora de termini

Creix el temps d’espera per proves diagnòstiques i visites a especialista

Balcells presenta al Parlament els primers resultats del pla d’accessibilitat per reduir les llistes d’espera

El nombre de pacients operats fora de termini ha baixat un 34,5% en el primer semestre de l’any. De les 18.670 persones que van haver d’esperar massa per una intervenció el 2022 s’ha passat a 12.228 persones. Ara bé, un total de 63.650 pacients han hagut d’esperar per una prova diagnòstica, un 0,5% més que l’any passat, i 162.329 pacients per a una visita a l’especialista, un 13% més que l’any anterior. Són els primers resultats del Pla d’accessibilitat per millorar les llistes d’espera presentat avui pel conseller Manel Balcells a la comissió de Salut del Parlament. Balcells ha destacat l’augment de l’activitat i ha atribuït les demores en proves i consultes externes a la millora de l’accessibilitat a l’atenció primària i al fet que es fan més derivacions. Als CAP, el 64% d’usuaris té visita als cinc dies, quan l’any 2022 aquest percentatge era del 52%.

L’oposició no s’ha conformat amb aquests resultats i reclama més millores. El pla té una partida de 110 milions d’euros i entre els seus objectius està aconseguir que l’any vinent totes les proves i les operacions es facin dins el temps de garantia.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.