Societat

La jutgessa investiga ara Colau per frau en subvencions europees a les superilles

Ha admès a tràmit l’ampliació de la querella que va presentar l’exarquitecte Josep Acebillo el juny passat

Nova denúncia contra l’exalcaldessa de Barcelona Ada Colau. La jutge que instrueix la querella que va presentar l’exarquitecte cap de Barcelona Josep Antoni Acebillo per la superilla de l’Eixample investiga ara un possible frau de subvencions comunitàries a les obres de construcció de l’eix verd.

En una interlocutòria, a la qual ha tingut accés EFE, la titular del jutjat d’instrucció número 26 de Barcelona ha admès a tràmit l’ampliació de querella que el mes de juny passat va presentar Acebillo, que va denunciar un possible frau de subvencions comunitàries a les obres de la superilla.

Acebillo, un dels artífexs de la Barcelona olímpica, i els advocats Francesc Jufresa i Ferran Casas, van presentar inicialment una querella contra Colau i la tinenta d’alcalde Janet Sanz per delictes urbanístics i malversació en els projectes d’eixos verds, que després van ampliar per incloure-hi delicte de frau en subvencions, que castiga l’obtenció d’ajudes de l’administració falsejant-ne les condicions.

En una succinta interlocutòria, la jutgessa sosté que els nous fets denunciats “guarden connexió” amb els delictes ja investigats, per la qual cosa cal “aclarir els fets i depurar les responsabilitats que si cal”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.