Societat

Irídia alerta que una possible amnistia deixi sense judici els policies de l’1-O

Considera que les víctimes de les càrregues poden quedar sense un procés de reparació efectiu

Irídia ha alertat del risc que una eventual llei d’amnistia pugui deixar sense investigar i enjudiciar els agents de les forces i cossos de seguretat de l’Estat processats per les càrregues durant el referèndum de l’1-O i per tant que deixi les persones afectades sense un procés de reparació efectiu. L’entitat en defensa dels drets humans ha advertit avui que “la tortura i altres tractes inhumans i degradants no són amnistiables” d’acord amb el dret internacional dels drets humans. Irídia exerceix l’acusació popular en els dos procediments oberts a Barcelona, així com la particular en representació de 13 persones afectades, entre les quals Roger Espanyol, el jove que va perdre un ull per l’impacte d’una pilota de goma el dia del referèndum.

“Qualsevol procés de reparació ha d’atendre el principi de centralitat de les persones afectades i no pot desconèixer les disposicions del dret internacional dels drets humans”, ha assenyalat Irídia en un comunicat.

L’entitat, ha destacat que en la decisió d’enviar a judici els 52 agents de la policia espanyola per la seva actuació a Barcelona l’1 d’octubre de 2017, el jutge instructor va considerar que no només es podrien haver comès delictes lleus o menys greus de lesions, sinó també delictes de tortura i contra la integritat moral.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.