Societat

Tres anys i mig de presó per quatre ultres que van agredir un independentista l’octubre del 2019

El van colpejar amb objectes de ferro durant una manifestació al centre de Barcelona

El jutjat penal número 17 de Barcelona ha condemnat a tres anys i mig de presó quatre ultradretans que el 19 d’octubre del 2019 van agredir brutalment un jove independentista a la capital catalana. Armats amb objectes contundents i simbologia franquista, els ultres havien partit de la plaça Artós, a Sarrià, en direcció al centre amb la missió de buscar “enemics” independentistes i antifeixistes per agredir-los. A la confluència dels carrers Balmes i Rosselló va trobar un manifestant independentista de 23 anys, al qual el van colpejar brutalment, amb pals i barres de ferro. Ja a terra, segons la sentència a la que ha tingut accés l’ACN, el van continuar colpejant “sense pietat” i li van donar puntades de peu i cops de puny per diverses zones del cos com el cap, el tronc i l’esquena. El van agafar pel coll, el van alçar i el van tornar a tirar a terra, i fins i tot un dels acusats li va tirar una pedra a la boca.

L’agressió només es va aturar quan altres persones van anar a ajudar la víctima.

El jove agredit va patir policontusions a diverses parts del cos, perforació del timpà i ferides diverses. Va estar 30 dies de baixa i va trigar 50 dies en recuperar-se del tot. També va patir estrès posttraumàtic, amnèsia, hipervigilància, conductes d’evitació i pensaments persistents. Per tot això, el jutjat els condemna a tres anys i mig de presó per lesions amb els agreujants d’abús de superioritat i motivació ideològica, i l’atenuant de reparació del dany. També els prohibeix acostar-se a menys de 500 metres de la víctima durant cinc anys i pagar-li 10.800 euros per les lesions. En canvi, els absol del delicte de desordres públics.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.