Societat

Les torres de Joan i Mateu seran coronades al novembre

Les escultures que coronaran les torres, un àngel i una àguila, s’inauguraran el 12 de novembre

El patronat de la junta constructora de la Sagrada Família crea un fons d’acció social per impulsar iniciatives socials

Al novembre ja estaran acabades les quatre torres dels evangelistes
El fons d’acció social neix amb una dotació de 2,3 milions d’euros

L’arquitecte en cap de la Sagrada Família, Jordi Faulí, va ensenyar ahir les dues figures que estan a punt de ser col·locades al damunt de les torres dels evangelistes Joan i Mateu. Una és una figura humana que es col·locarà damunt de la torre, a 130 metres d’altura, junt amb les ales i el llibre de l’Evangeli segons sant Mateu. L’altra és la figura de l’àguila, que, també a 130 metres, coronarà la torre de sant Joan.

Un cop coronades les dues torres –la inauguració oficial es farà el 12 de novembre, el mateix dia que quedaran il·luminades– es podrà dir que hauran quedat culminades les torres dels quatre evangelistes (perquè ja ho estan la de Lluc –amb la figura d’un lleó– i la de Marc, amb la figura d’un bou). I així la Sagrada Família va aixecant les seves torres, en espera que ho pugui fer la més gran, la de Jesucrist, que, segons Faulí, que va assegurar: “El 2024 es treballarà en el prototip de la creu de la torre de Jesús amb la voluntat de finalitzar-la l’any 2026.” La torre de Jesús serà la torre central del temple i la més alta: arribarà als 172,50 metres. Aquesta estarà coronada per una creu de quatre braços que farà 17 metres d’alçària i 13,50 d’amplada.

En la roda de premsa d’ahir per fer balanç de les obres, el director general de la junta constructora de la Sagrada Família, Xavier Martínez, va anunciar la creació d’un fons d’acció social, que neix amb la voluntat de servei a les persones i als col·lectius més vulnerables, per contribuir a fer una societat més comunitària, més equitativa i més solidària. El fons –aquest 2023 amb una dotació de 2,3 milions d’euros– té com a finalitat impulsar i cofinançar iniciatives i projectes socials promoguts per entitats sense ànim de lucre que actuïn en l’àmbit de l’Arxidiòcesi de Barcelona, i que vagin adreçats a cobrir les necessitats i demandes socials actuals. La primera convocatòria per presentar projectes s’obrirà el 18 de desembre.

Portes obertes per la Mercè

Els propers 22, 23 i 24 de setembre, la basílica celebrarà les seves jornades anuals de portes obertes, coincidint amb la festa de la copatrona de Barcelona, la Mare de Déu de la Mercè. Quinze mil persones triades a través d’un sorteig, que ha estat obert a tota la ciutadania, podran gaudir lliurement de la visita al temple. “Més de cent mil persones van apuntar-se per participar en el sorteig , cosa que vol dir que l’interès per la Sagrada Família segueix viu”, va dir ahir el director general de la junta constructora de la Sagrada Família, Xavier Martínez. Entre les novetats que podran veure hi ha les dues escultures del tetramorf de Joan i Mateu, una àguila i un àngel, fetes amb marbre de l’illa grega de Tassos, que és el més blanc que hi ha al món. Les dues escultures, obra de l’escultor Xavier Medina Campeny, estan exposades al pati de materials i són les que han de coronar les torres dels evangelistes Joan i Mateu. Com a novetat d’aquest any, els visitants podran descobrir espais no visitables per mitjà de l’experiència de realitat augmentada que oferirà l’aplicació oficial de la Sagrada Família i que s’estrenarà per a l’ocasió.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.