Política

conflicte bèl·lic a l’est d’europa

Rússia llança un atac massiu contra cinc regions d’Ucraïna

El bombardeig deixa tres morts i causa danys en la infraestructura de subministrament d’electricitat

Rússia ha llançat aquesta matinada un atac massiu contra cinc regions d’Ucraïna, que ha deixat almenys tres morts a Kherson, al sud, i set ferits a Kíiv, la capital, a més de causar danys en la infraestructura elèctrica que han deixat sense subministrament diverses ciutats del centre i l’oest del país. Les forces armades russes han disparat contra territori ucraïnès un total de 43 míssils de creuer, trenta-sis dels quals van poder ser interceptats per les defenses aèries ucraïneses abans d’assolir el seu objectiu, segons informa aquest dijous l’agència Efe que cita la Força Aèria ucraïnesa.

Els bombardejos s’han produït hores després que Moscou hagués afirmat haver abatut vint-i-dos drons ucraïnesos a la península de Crimea, annexionada il·legalment per Rússia el 2014, sense donar més detalls. Segons el Servei de Seguretat d’Ucraïna (SBU), però l’atac ha causat “greus danys” a la base aèria russa de Saky.

Ucraïna ha intensificat en les últimes setmanes els seus atacs amb drons i míssils sobre la península de Crimea, mentre manté en marxa la contraofensiva per recuperar terreny.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.