Societat

Renfe demana treure del servei els vigilants que van reduir un jove a plaça Catalunya

Assegura que no tolera cap actitud “ni verbal ni física” contra la integritat dels viatgers

Els vigilants de seguretat de plaça Catalunya tornen a estar al punt de mira. Renfe ha demanat a l’empresa de seguretat Sureste que obri un expedient informatiu i retiri “immediatament” del servei quatre vigilants que ahir a la tarda van reduir un jove a l’estació de plaça Catalunya, a Barcelona. L’acció va ser gravada per testimonis del fet i els vídeos s’han difós a les xarxes socials. Es veu els quatre membres de seguretat que intenten reduir un jove negre durant diversos minuts entre els crits dels usuaris recriminant-los l’actitud. Els vigilants tiren a terra el jove i intenten emmanillar-lo però finalment no ho aconsegueixen. Renfe ha indicat que no tolera cap actitud “ni verbal ni física” contra la integritat dels viatgers, “independentment del fet anterior que s’hagi produït”.

La companyia ferroviària ha subratllat que l’expedient l’ha d’obrir l’empresa de seguretat atès que els vigilants formen part de la plantilla de Sureste. Per contracte, Renfe fa el que està al seu abast, demanar l’obertura de l’expedient i la retirada del servei.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.