Societat

No hi haurà boicot al pregó de Najat el Hamchi peró les entitats en defensa dels drets LGTBI+ el rebutgen

Diverses plataformes fan públic un comunicat en contra de l’elecció de la pregonera d’enguany

Denuncien que té un discurs ple de missatges transfòbics i islamofòbics

L’elecció per part de l’Ajuntament de Barcelona de l’escriptora Najat el Hamchi com a pregonera de les festes de la Mercè ha aixecat des del primer moment una reacció de rebuig per part dels col·lectius que defensen els drets de les persones LGTBI+. Avui l’Observatori Contra l’Homofòbia (OCH), ACATHI, Unitat Contra el Feixisme i Racisme (UCFR) i la Plataforma Trans Estatal han comparegut davant dels mitjans de comunicació per fer públic un comunicat de repulsa. Les entitats no boicotejaran el pregó, però sí volen deixar constància del seu malestar i la seva preocupació perquè s’hagi mantingut la pregonera, a la que acusen de “transfòba i islamòfoba”. Rodrigo Araneda, president d’ACATHI, ha assegurat que no hi ha cap acció prevista durant el pregó però ha denunciat que “Hachmi ha limitat les identitats trans i no binàries que tant ens costa acceptar al llarg de la vida,”. Chebi Bouroncle, membre d’ACATHI, també ha assegurat que l’escriptora “promou l’opressió”.

En el comunicat, els quatre col·lectius afirmen una vegada més que “és inadmissible que una persona pública que té un discurs d’odi centrat en contra dels drets i les llibertats de les dones trans i, d’altra banda, amb declaracions obertament islamòfobes faci obertura de les festes de la ciutat”.I afegexien que les seves declaracions “no promouen ni construeixen els valors fonamentals d’una societat plural i orgullosa de la seva diversitat”.

Insisteixen un cop més que els articles de la pregonera també “han estigmatitzat als mal denominats menors no acompanyats” i han “invalidat i han negat les identitats de les dones trans”, a banda d’haver carregat “amb l’educació sexual i de gènere en les nostres aules, anant en contra per exemple de propostes didàctiques del programa Coeduca’t de la Generalitat de Catalunya, que treballa l’atenció a la diversitat afectiva sexual i de gènere a les aules”. I alertenque “des de la pròpia extrema dreta reconeixen que defensen les mateixes posicions sobre aquestes qüestions que Najat el Hamchi”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.