Educació

USTEC denuncia que gairebé 500 aules no tenen professor

El 30% d’aspirants a les oposicions a docents presenten una reclamació pels resultats obtinguts a les proves

El sindicat majoritari de professor USTEC-STEs (IAC) ha denunciat que el curs 2023-2024 ha començat amb gairebé 500 places de docents sense cobrir a la secundària i la formació professional (FP) entre titulars i substitucions. Segons ha explicat el coordinador de la secretaria d’acció sindical, Andreu Montbrú, per aquest curs han quedat 155 places sense cap titular i 319 substitucions sense cobrir, unes xifres que el sindicat explica que va revelar ahir la Conselleria d’Educació durant la celebració de la taula sectorial. Entre les especialitats on hi ha més dificultats per trobar docents, el sindicat assenyala llengua catalana, informàtica i tecnologia.

D’altra banda, el sindicat ha explicat que el 30% d’aspirants a les oposicions a docents del departament d’Educació han presentat una reclamació pels resultats obtinguts, que són 8.440 persones per un total de 14.000 places que quedaven per cobrir.

Per la seva banda, la portaveu del sindicat, Iolanda Segura, ha denunciat que els professors catalans a Primària i Secundària són els que tenen els sous més baixos de tot Espanya

Els “baixos salaris”, juntament amb la “precarització” d’altres condicions laborals del professorat, la manca d’autonomia del centre i la baixa inversió en educació estan provocant “la fugida del professorat cap al sector privat”, ha assegurat la portaveu.

En la roda de premsa el sindicat també s’ha referit a l’estat de les relacions amb el departament d’Educació i han constatat que aquestes es troben aturades. Montbrú ha denunciat que la consellera Anna Simó “va voler donar una imatge de diàleg” que no s’ha produït i ha lamentat que, malgrat que les negociacions per tancar un pacte per revertir les retallades estaven molt avançades just en el moment en què es va produir el canvi de conselleria, “la nova titular d’Educació ha apostat per la continuïtat i la congelació de les negociacions”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.