Política

conflicte bèl·lic a l’est d’europa

Rússia llança una nova onada massiva de drons i míssils contra els ports d’Odessa

Un dron ucraïnès impacta en un edifici administratiu a la ciutat russa de Kursk

Les forces russes han tornat a atacar aquesta matinada els ports de la regió d’Odessa, al sud d’Ucraïna. Els atacs haurien danyat magatzems amb gairebé mil tones de gra, informen les agències. En total han llançat dinou drons de fabricació iraniana i catorze míssils de creuer, dos dels quals supersònics, ha informat aquest dilluns el comandament operatiu Sud de les Forces Armades d’Ucraïna en un comunicat recollit per l’agència Efe i en el qual confirma la destrucció de graners i infraestructura portuària.

D’acord amb la nota, les defenses antiaèries ucraïneses han aconseguit abatre tots els drons i onze dels catorze míssils de creuer Kalibr. Els projectils han estat llançats des de diverses regions de la Federació Rússia. L’atac ha causat la mort d’almenys dos treballadors d’un graner, ha informat el cap de l’administració militar de la regió, Oleg Kiper.

Per la seva banda, Rússia ha denunciat que els seus sistemes de defensa aèria havien destruït quatre drons llançats per Ucraïna sobre la part nord-occidental de la mar Negra i sobre la península de Crimea i les províncies de Kursk i Belgorod. Informa l’agència Efe que el servei d’intel·ligència ucraïnesa assegura haver causat danys en edificis governamentals, com ara un edifici del Ministeri de l’Interior rus a la ciutat de Kursk, així com un edifici del Servei Federal de Seguretat Rus i una refineria de petroli, a la ciutat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.