Societat

Condemnen l’ICS per la mort per infart d’un pacient que no va ser tractat a Tarragona

La unitat cardíaca del Joan XXIII tancava a les vuit del vespre quan va passar, l’any 2014

Les protestes que van desencadenar van aconseguir que s’obrís les 24 hores

El TSJC ha confirmat la sentència de la titular del jutjat contenciós-administratiu número 2 de Tarragona que el gener del 2021 ja va determinar que l’Hospital Joan XXIII va ser negligent en el tractament d’un pacient que va morir d’un infart durant un trasllad a l’hospital Bellvitge de Barcelona perquè la unitat cardíaca d’hemodinàmica del centre tarragoní havia tancat feia deu minuts. Ara, el TSJC ha condemnat l’Institut Català de la Salut (ICS) a indemnitzar econòmicament la família de la víctima.

Els fets van passasst el 25 de desembre de 2014 quan un home de 76 anys va ser atès al servei d’urgències del Joan XXIII. Després de diverses proves i d’activar el protocol per infart, unes hores més tard, la persona va ser derivada amb ambulància a Barcelona on va morir a l’altura del Vendrell. El TSJC considera que hi va haver una “actuació negligent” i es va fer en “retard”, que “es van incomplir els temps marcats per protocol”.

Abans d’aquesta mort ja hi havia hagut protestes a Tarragona per exigir que la unitat d’hemodinàmica obrís les 24 hores del dia. Després de la mort, les protestes i manifestacions es van intensificar i uns mesos més tard el servei va passar a ser de 24 hores.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.