Societat

Badalona vol aprovar un protocol per desnonaments conflictius

Anirà adreçat als policies “perquè sàpiguen de manera molt rigorosa què poden fer”

Volen portar-ho a aprovació al ple d’octubre

L’Ajuntament de Badalona preveu aprovar un protocol per donar eines a la policia en el cas dels desnonaments més conflictius. L’alcalde, Xavier García Albiol, ha anunciat avui durant el balanç dels primers 100 dies de govern que a l’octubre duran el document a aprovació del ple municipal, amb la intenció de garantir- un “coixí jurídic” als agents que intervenen, ja siguin de la Guàrdia Urbana o dels Mossos d’Esquadra. “Actualment, si un policia comet un mínim error a l’hora de frenar una ocupació, acaba imputat i inhabilitat”, ha ressaltat Albiol, que sosté que cal un protocol per a què els agents “sàpiguen de manera molt rigorosa què poden fer”. L’alcalde també ha assegurat que l’any que ve la Guàrdia Urbana tindrà una unitat especialitzada en desallotjaments.

Albiol considera que actualment la policia disposa d’un marge d’actuació que a l’hora de la veritat “queda molt reduït perquè els agents no estan ben protegits”. “En cas de dubte, acaben permetent que es consolidi una ocupació perquè tots actuen amb prudència, amb por de no cometre un mínim error”, ha apuntat, tot lamentant que “hi ha casos en què els ocupes se saben millor la llei que els policies”.

“Mentre no es canviï una llei que és una vergonya, a Badalona volem prendre totes les mesures possibles per a què els agents puguin actuar tenint una garantia amb el 100% de seguretat jurídica”, ha subratllat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.