Política

conflicte bèl·Lic a l’est d’europa

Hongria no donarà suport a Kíiv fins que no restableixi els “antics drets de la minoria hongaresa”

Ho ha anunciat el primer ministre Orbán

El primer ministre hongarès, Viktor Orbán, ha anunciat aquest dilluns que el seu país no donarà suport a Ucraïna en cap tema d’afers internacionals fins que “Kíiv no restableixi els dels hongaresos ètnics en el seu territori”, informa el diari britànic The Guardian. Recorda el mateix mitjà que Hongria s’ha enfrontat a Ucraïna pel que diu són restriccions als drets de les persones d’ètnia hongaresa a utilitzar la seva llengua materna, especialment en l’educació, després que Ucraïna hagués aprovat una llei el 2017 que restringia l’ús de llengües minoritàries a les escoles.En el cens de 2001, Ucraïna va xifrar en 150.000 el nombre dels seus ciutadans de minoria hongaresa.

L’anunci d’Orbán significa que Hongria no donara suport a cap esforç o moviment per a la integració d’Ucraïna a la Unió Europea o a l’OTAN. També podria afectar les decisions que es prenguin al si dels vint-i-set en relació amb la invasió russa, com ara la imposició de noves sancions. La relació entre Budapest i Kíiv s’ha tensionat més en els darrers temps a causa de la crisi del cereals. Hongria, juntament amb Polònia i Eslovàquia han vetat el gra ucraïnès per protegir els seus pagesos. Consideren que la seva irrupció en el mercat ha enfonsat els preus.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.