Societat

unió europea

Brussel·les amenaça de dur Espanya a la justícia si no revisa els plans de gestió de l’aigua

Li dona dos mesos per fer-ho

La Comissió Europea ha donat dos mesos a Espanya per revisar els seus plans hidrològics de conca i plans de gestió de risc d’inundació o, en cas contrari, podrà elevar el cas a la justícia europea. L’executiu comunitari, segons informa l’ACN, ha enviat aquest dijous un dictamen motivat a les autoritats espanyoles, juntament amb les de vuit països més, per incomplir la normativa europea pel que fa a la revisió dels plans hidrològics. Aquest és el pas previ abans de poder portar el cas a la justícia europea per incomplir dues directives que obliguen els estats a revisar, actualitzar i notificar aquests plans cada sis anys, cosa que l’Estat espanyol no ha fet. Concretament, Brussel·les ha detectat un retard pel que fa a la revisió, l’adopció i la notificació dels tercers plans hidrològics de conca i dels segons plans de gestió del risc d’inundació.

Tant Espanya com vuit països més amb el mateix procés d’infracció obert tenen ara dos mesos per donar resposta a l’executiu comunitari. En cas que Brussel·les consideri que no ha rebut una resposta satisfactòria, podria portar aquests estats al Tribunal de Justícia de la Unió Europea (TJUE).



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.