Societat

El TSJC rebaixa a 1 any i mig la condemna contra Oriol Calvo

L’Audiència de Barcelona l’havia condemnat a més de quatre anys de presó pels aldarulls del 2019 arrel de la sentència del procés

Ell ha negat sempre els fets i ha dit haver estat víctima d’un muntatge policial

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha rebaixat a un any i sis mesos la pena de presó contra Oriol Calvo, el jove independentista de 24 anys condemnat inicialment per l’Audiència de Barcelona a més de 4 anys per participar en uns aldarulls derivats de la sentència del procés el 15 d’octubre 2019, a Barcelona.

Segons recull la sentència dictada per la secció d’Apel·lació Civil i Penal del TSJC, el jove ha quedat absolt del delicte d’atemptat agreujat i per tant no haurà d’anar a la presó perquè la pena és inferior a dos anys.

La sentència de l’Audiència ara rebaixada, que es fonamentava en la declaració de dos agents del Mossos i no hi havia cap altra prova més que ratifiqués la seva versió, havia estat la més alta que s’havia dictat fins ara després de les que, precisament, va imposar el Suprem. La condemna superava la d’Adirà Sas, a qui van caure 3 anys i 6 mesos i que ara té el seu cas pendent del Tribunal Suprem.

L’Oriol va ser retingut, identificat, insultat i vexat i li van dir “fill de puta” i “viva España”, segons el seu relat, per uns agents que van baixar d’una furgoneta en un carrer de l’Eixample. “Jo estava estirat rere un fanal perquè estaven disparant pilotes de foam mentre feien un carrusel amb les furgonetes”, va explicar l’Oriol.

Els Mossos van mantenir, però, que el jove va moure arbres, els va tirar pedres i objectes de tot tipus i va cremar contenidors . “Tot el que es diu a la sentència és fals”, va assegurar l’Oriol.

Ara el TSJC ha decidit acceptar el recurs presentat per la defensa del jove i l’absolt del delicte d’atemptat agreujat. Tot i això, el tribunal dona per fet que no es va limitar a manifestar-se pacíficament sinó que va participar “violentament en unes accions directament encaminades a alterar greument la pau social i el lliure desenvolupament dels drets individuals”, afirma el TSJC.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.