Política

conflicte bèl·lic a l’est d’europa

Ucraïna llança un atac massiu amb drons sobre territori rus

Kíiv afirma que la flora russa s’ha replegat a les seves costes en el mar Negre davant els creixents atacs ucraïnesos

Desenes de drons ucraïnesos van atacar aquesta matinada tres regions russes, segons ha informat el Ministeri de Defensa rus, que ha afirmat haver abatut trenta-un avions no tripulats en el que va qualificar “d’atac terrorista”. Concretament, han estat atacades les regions de Belgorod, Bryansk i Kursk, totes elles fronteres amb Ucraïna, sense que s’hagin precisat els danys causats per l’ofensiva. El Ministeri de Defensa rus també ha indicat que aquesta passada nit han impedit el desembarcament d’un grup de soldats ucraïnesos a Crimea, la península il·legalment annexionada per Rússia el 2014 i un dels principals objectius dels atacs de Kíiv contra la rereguarda russa. En una nota recollida per l’agència Efe, el Ministeri de Defensa rus explica que el grup de soldats es dirigia a Tarkhankut, a l’extrem occidental de la península de Crimea, en una llanxa ràpida amb tres motors.

Per la seva banda, l’exèrcit ucraïnès ha informat aquest dimecres d’“èxits parcials” a la zona de Bakhmut, a l’est d’Ucraïna, i a Zaporíjia, al sud del país, els dos punts on es concentren els principals combats. Kíiv també ha informat aquest dimarts que la flota russa s’ha replegat a les seves costes en el mar Negre davant els creixents atacs ucraïnesos. “Actualment, els vaixells i bots de la Flota del mar Negre de la Federació Russa no naveguen en direcció al mar territorial d’Ucraïna”, ha dit la cap del centre de premsa del comandament operatiu Sud ucraïnès, Natalia Gumeniuk, en declaracions recollides per l’agència Efe.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.