Política

conflicte bèl·lic a l’est d’europa

Zelenski demana als líders europeus “salvaguardar la unitat” davant els intents de Rússia de dividir el continent

El president ucraïnès reclama des de Granada un “escut de defensa per a l’hivern”

Sánchez referma la “voluntat” de la UE per avançar en el procés d’adhesió d’Ucraïna

El president ucraïnès, Volodímir Zelenski, ha demanat aquest dijous als líders europeus “salvaguardar la unitat” davant els intents de Rússia de dividir el continent. A l’arribada a la reunió de la Comunitat Política Europea a Granada (Andalusia), Zelenski ha avisat que “el principal desafiament” ara és “salvaguardar la unitat” dels països europeus. “No parlo només dels països de la UE, sinó de tota Europa”, ha dit en declaracions recollides per l’ACN.

El dirigent ucraïnès ha advertit que Rússia ataca amb “desinformació” i ha dit tenir “el cent per cent” del suport de Washington malgrat que l’ajuda a Kíiv hagi quedat fora de l’acord pressupostari assolit la setmana passada per evitar el tancament del govern federal dels Estats Units. Zelenski també ha demanat defenses aèries per a l’hivern per fer front als atacs russos.

Per la seva banda, el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, amfitrió de la trobada, ha refermat la “voluntat” de la UE per avançar en el procés d’adhesió d’Ucraïna. A l’arribada a la reunió de la Comunitat Política Europea a Granada, Sánchez ha destacat el “compromís” de la presidència espanyola del Consell per “continuar fent passos” perquè s’obrin negociacions amb Kíiv per a l’adhesió. Sánchez ha afegit que cal esperar a l’informe de la Comissió Europea sobre si Kíiv ha avançat en les reformes exigides per Brussel·les, però ha insistit que la “voluntat política” dels 27 és avançar en el procés. El president del govern espanyol ha destacat que la UE també ha de debatre abans la reforma per continuar treballant amb “eficàcia” amb més membres.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.