Política

conflicte bèl·lic a l’est d’europa

Nova massacre russa Ucraïna

Almenys 50 persones han mort en un bombardeig rus prop d’una cafeteria i una botiga de comestibles a Khàrkiv

També hi ha sis persones ferides

Nova massacre de civils a Ucraïna. Un atac rus prop d’una cafeteria i una botiga de comestibles a la localitat de Hroza, a la província de Khàrkiv (al nord d’Ucraïna), ha segat la vida d’almenys mig centenar de persones aquest dijous, entre elles un nen de sis anys. El nombre de víctimes mortals pot encara créixer, ja que els equips de rescat continuen treballant en el lloc de la massacre buscant cossos. Imatges publicades per les autoritats ucraïneses mostren els membres dels equips d’emergència buscant possibles supervivents entre la runa fumejant.

L’atac ha estat denunciat pel president ucraïnès, Volodímir Zelenski, que es troba a Granada (Andalusia), en un missatge publicat al canal de Telegram recollit per les agències internacionals .

“Un crim clarament brutal de Rússia, un atac amb míssil contra una botiga de productes alimentaris, un acte totalment deliberat de terrorisme”, ha escrit Zelenski, que acompanya el missatge d’una imatge de l’atac.

“Hem d’aturar el terror rus”, ha afegit el mandatari ucraïnès, que ha qualificat de “criminals” a “tots els que ajuden Rússia a esquivar les sancions” que l’impedeixen importar peces de míssils i altre material que utilitza per produir armament.

“Rússia necessita aquest i altres atacs terrorismes similars per una sola cosa: fer de l’agressió genocida la norma a tot el món”, ha afegit el president ucraïnès.

El governador de la regió de Khàrkiv, Oleh Synehubov, ha precisat que l’atac contra la cafeteria i la botiga s’ha produït cap a un quart de tres del migdia hora catalana a Hroza, a Kupiansk.

Posteriorment, el ministre de l’Interior d’Ucraïna, Igor Klimenko, ha detallat que les víctimes havien anat a la cafeteria colpejada pels míssils russos després d’haver assistit al funeral d’un veí. “Hi havia una seixantena de persones”, ha dit en declaracions recollides pels mitjans ucraïnesos. Klimenko ha assenyalat també que al funeral hi havia assistit pràcticament un membre de cada una de les famílies que hi ha Hroza, una petita localitat amb prou feines de 330 habitants.

La policia ucraïnesa ha acusat aquest dijous Rússia d’haver usat míssils Iskander d’última generació en l’atac a Hroza.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.