Societat

Falten famílies acollidores per a adolescents i infants tutelats

Actualment hi ha 2.000 infants en centres d’acollida als quals no se’ls pot oferir cap llar on anarr.

Drets socials impulsa una nova campanya de sensibilització

A Catalunya hi ha en aquests moments uns 2.000 infants que viuen en centres d’acollida i als quals no se’ls pots oferir cap llar on anar. No n’hi ha prou famílies que els vulguin acollir. Davant d’aquesta situació el govern ha impulsat una nova campanya de conscienciació per augmentar el nombre de famílies acollidores per a adolescents i infants tutelats per la Generalitat. Sota el lema Acollir és fer família, el Govern ha presentat avui la campanya que explica, a través de testimonis, en què consisteix aquesta mesura de protecció a la infància. “No és la primera ni serà l’última vegada que el Govern fa una crida per aconseguir més famílies d’acollida, perquè el país necessita fer un salt endavant en aquesta matèria”, ha assegurat el conseller de Drets Socials, Carles Campuzano.

Drets Socials ha fet avui el primer de vuit actes que estan programats arreu de Catalunya i que volen explicar des de dins què és l’acolliment, amb testimonis de famílies acollidores i infants acollits. L’objectiu és animar més famílies a fer un pas endavant. La campanya Acollir és fer Família es presentarà també a Tarragona, Girona, el Vendrell, Lleida, la Seu d’Urgell, Amposta i Manresa.

Actualment, a Catalunya hi ha 783 famílies acollidores i 937 infants i adolescents acollits. A més, hi ha 139 famílies de caps de setmana i vacances que acullen 150 infants. “L’ideal per a un infant és créixer en el si d’una família”, ha defensat Campuzano en la seva intervenció aquest dijous. El conseller ha afirmat que l’actual sistema d’acollida català “és poderós i actiu”, però ha admès que es necessiten més famílies i més polítiques perquè encara hi ha “massa” infants en situació de desprotecció.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.