Societat

Demanen cinc anys de presó a cinc joves per cremar contenidors en una protesta de suport a Torra

El 28 de setembre del 2020 van haver-hi manifestacions i importants incidents a Barcelona, com a reacció a la inhabilitació de l’expresident Quim Torra

El ministeri fiscal ha sol·licitat cinc anys de presó per a cinc joves acusats de cremar contenidors durant una protesta a Barcelona contra la inhabilitació de l’expresident de la Generalitat Quim Torra, el 28 de setembre del 2020.

En el judici que s’ha celebrat avui a l’Audiència de Barcelona, el ministeri públic ha demanat per a tots ells 3 anys pel delicte de desordres públics i 2 més per danys. La defensa ha demanat la lliure absolució.

Segons l’escrit d’acusació de la fiscalia, al qual ha tingut accés EFE, els fets jutjats van tenir durant una manifestació no comunicada que va tenir lloc a la capital catalana convocada pels CDR del Barcelonès per protestar contra la inhabilitació del llavors president de la Generalitat, Quim Torra.

L’escrit d’acusació sosté que dos dels acusats, cap a dos quarts d’onze de la nit, van cremar un contenidor a l’alçada de Ronda de Sant Pere.

Els altres tres acusats -afegeix el ministeri públic- van fer el mateix amb un contenidor situat en una zona entre els carrers Bruc i Ausiàs March.

Tots dos contenidors estan valorats en més de 2.600 euros, segons l’escrit de la Fiscalia. Durant la manifestació protesta van haver important aldarulls, es van cremar una dotzena de contenidors i es van aixecar barricades contra els antiavalots.

Per la seva banda, la defensa dels cinc joves ha detallat que, durant les qüestions prèvies, la fiscalia ha intentat presentar un nou escrit d’acusació que sustentés millor el delicte de desordres públics, cosa que el tribunal ha desestimat al·legant indefensió després d’una deliberació prèvia .



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.