Societat

Deu milions d’euros per a 100 professionals que vetllaran per la igualtat de gènere al sector públic

La mesura forma part del nou Pla d’Igualtat de Gènere de la Generalitat que s’ha aprovat avui

Més d’un centenar de professionals vetllaran per la igualtat de gènere entre els empleats públics. Aquesta és una de les mesures que inclou el nou Pla d’Igualtat de Gènere de la Generalitat, aprovat avui a la mesa general de la negociació de funció pública (MEPAGC), on hi ha representació dels sindicats IAC-CATAC, CCOO i UGT. El document, que ha estat presentat aquest matí per les conselleres de la Presidència, Laura Vilagrà, i la consellera d’Igualtat i Feminismes, Tània Verge, actualitza el pla del 2016.

Durant la presentació de la iniciativa, Verge ha definit els nous equips com “xarxa de professionals d’equitat” i ha destacat que els llocs de treball estaran vinculats als ens locals i que la inversió prevista fins al 2025 és de 10 milions d’euros. Els empleats, segons ha dit el govern, seran “preferentment” persones que ja són funcionàries de l’administració i la seva missió, segons ha explicat Verge, serà “acompanyar a fer un bon seguiment dels seus plans d’igualtat” no només als ajuntaments sinó també a tots els actors del seu territori. “Podran acompanyar també a les auditories retributives”, ha subratllat Verge que ha insistit en la importància d’aquesta xarxa “per acabar amb els sostres de vidre i amb les bretxes salarials”.

El pla inclou 177 mesures i es desplegarà de manera progressiva fins al 2027.També preveu, entre altres, reduir la bretxa salarial a l’administració, que es troba sis punts per sota la del sector privat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.