Política

conflicte bèl·lic a l’est d’europa

Rússia ataca a l’est per a frenar l’avanç ucraïnès al sud

Kíiv també contraataca a Kupiansk, al front nord-oriental

Les tropes russes intenten voltar la ciutat d’Avdiivka, una de les zones més fortificades del front oriental de Donetsk, tàctica que segons analistes occidentals busca evitar l’enviament de més tropes ucraïneses a la regió sud-oriental de Zaporíjia, un dels punts més calents de la contraofensiva de Kíiv.

Al nord-oest i sud-oest d’Avdiivka, les forces russes han intensificat les accions ofensives amb l’aparent objectiu d’“allunyar a les tropes ucraïneses de l’àrea de Robotine”, a la regió de Zaporíjia, segons l’últim informe de l’estatunidenc Institut per a l’Estudi de la Guerra (ISW, les seves sigles en anglès).

L’Estat Major General (EMG) de les Forces Armades d’Ucraïna ha confirmat avui que en aquesta zona “l’enemic va intensificar les seves accions ofensives amb l’ús de fins a tres batallons, secundats amb tancs i altres blindats”, sense aconseguir progressar.

“Els nostres defensors van repel·lir tots els atacs enemics i van evitar la pèrdua de línies i posicions”, va recalcar l’EMG ucraïnès en el comunicat bèl·lic matutí publicat en Facebook.

El portaveu de l’EMG, Andrí Kovaliov, ha afirmat que els “ocupants intenten rodejar Avdiivka i distreure a les reserves ucraïneses per a afeblir les accions de les Forces de Defensa d’Ucraïna.

Segons el ministeri rus de Defensa, amb els seus atacs les tropes de Moscou van millorar la seva situació en la primera línia al costat de la ciutat d’Avdiivka.

Les forces russes, va afegir el militar, van atacar així mateix les posicions de les reserves de la 31a Brigada Mecanitzada de les Forces Armades ucraïneses al costat d’Ocheretine, a uns 10 quilòmetres al nord-oest d’Avdiivka.

Amb una població estimada d’uns 31.000 habitants en 2021, Avdiivka es troba als afores de Donetsk, la capital de la regió homònima annexionada per Rússia al setembre de l’any passat.

Les accions militars també s’han intensificat en el front nord-oriental de Kupiansk, on la iniciativa la porten les tropes ucraïneses si s’ha de jutjar pel comunicat rus, que va informar que unitats de l’agrupació est, secundades per l’aviació i el foc d’artilleria, van rebutjar deu contraatacs enemics.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.