Societat

Comença la vacunació simultània de la grip i la covid

Per primer cop, s’afegeix als grups de risc els fumadors i els infants de sis mesos fins als cinc anys

Cabezas anima a la població a demanar cita per evitar “complicacions”

Els centres d’atenció primària (CAP) de Catalunya han començat aquest dilluns la vacunació simultània de la grip i la covid-19 per a majors de 60 anys, embarassades, persones amb problemes crònics de salut i altres condicions de risc, així com els professionals sanitaris i sociosanitaris i dels serveis essencials crítics. “Tenim la vacuna al costat, al CAP, amb magnífics professionals. Aprofitem-ho”, ha animat la secretària de Salut Pública, Carmen Cabezas, des del CAP Ramon Turró. A més, per primera vegada, es poden vacunar de la grip les persones fumadores i tots els infants d’entre 6 mesos i 5 anys. Cabezas ha remarcat que els infants petits “poden patir també complicacions de la grip i vacunar-los ajuda molt a evitar-les”.

Cabezas ha recalcat la importància que les persones amb factors de risc es vacunin tant de la grip com de la covid. “Les persones grans, amb condicions de risc o les dones embarassades poden tenir complicacions de la grip”, ha afirmat Cabezas. Pel que fa a la covid-19, ha indicat que la vacuna que s’administra, la de Pfizer adaptada a òmicron XBB.1.5, també protegeix davant les diverses subvariants que circulen.

Tenint en compte la situació epidemiològica actual, en què molta gent s’ha contagiat almenys una vegada de la covid, l’Organització Mundial de la Salut (OMS) recomana a partir d’ara una sola dosi de la vacuna independentment de les que s’hagin rebut prèviament.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.