Societat

Detingut a la Seu d’Urgell un home acusat d’abusar sexualment de quatre nens ucraïnesos a Cartagena

L’home vivia a la ciutat murciana i es guanyava la confiança de les mares per quedar-se amb els menors

La Guàrdia Civil ha detingut un home a la Seu d’Urgell acusat d’agredir sexualment quatre menors ucraïnesos que es trobaven en situació d’asil a Cartagena (Múrcia).

Segons han informat a EFE fonts de la Guàrdia Civil, el detingut, també d’origen ucraïnès, vivia a Cartagena amb famílies desplaçades del conflicte bèl·lic d’Ucraïna i es guanyava la confiança de les mares per poder-se quedar a soles amb els menors.

Després que dos infants expliquessin el que passava a la seva mare, la dona va denunciar els fets. L’home va fugir a la Seu d’Urgell amb la intenció de sortir de l’Estat creuant la frontera amb França. Agents de l’institut armat van arrestar-lo i la policia va comissar-li quatre telèfons mòbils i unes ulleres de sol amb càmera oculta integrada. L’home ha ingressat a presó.

L’operació s’ha anomenat Opikum i es va iniciar a finals del mes de setembre, quan es va rebre la primera denúncia. La mare va explicar als investigadors que el sospitós s’havia guanyat la seva confiança i la dels nens, amb els quals acostumava a jugar. Així, el detingut aprofitava els moments en què es quedava tot sol amb els petits per fer-los tocaments en zones íntimes. Quan la mare va saber el que estava passant, va parlar amb altres mares ucraïneses de menors que també es relacionaven amb aquest individu. Poc després l’institut armat va rebre dues denúncies més relacionades amb el cas.

El detingut va passar a disposició del jutjat d’instrucció de la Seu d’Urgell que va fer-se càrrec d’aquest cas. El jutge va decretar-ne l’ingrés a presó.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.