Societat

índia

El Suprem indi es nega a reconèixer el matrimoni entre persones del mateix sexe

L’alt tribunal al·lega que no té potestat per fer-ho

Demana al govern i al Parlament que legisli en la matèria

Un aire d’esperança i entusiasme es respirava aquest dimarts al matí entre els membres del col·lectiu LGTBI+ que s’havien congregat a l’exterior del Tribunal Suprem de l’Índia per escoltar el dictamen sobre el reconeixement al matrimoni entre parelles del mateix sexe. Però, l’optimisme s’ha convertit en decepció en fer-se pública la resolució judicial.

El Tribunal Suprem s’ha negat a reconèixer el dret al matrimoni entre persones del mateix sexe al·legant que no té potestat per fer-ho i que haurien de ser el govern i el Parlament qui legislessin sobre aquesta matèria.

“És competència del Parlament i dels legisladors estatals promulgar lleis sobre el matrimoni homosexual”, ha assenyalat el president del Suprem, Dhananjaya Yeshwant Chandrachud, durant la lectura del veredicte, segons ha recollit l’agència Efe.

Tot i això, el Suprem indi assenyala que les relacions entre persones del mateix sexe no haurien d’enfrontar-se a la discriminació per part de l’Estat, segons informa el diari britànic The Guardian.

La qüestió del matrimoni entre persones del mateix sexe va arribar al Suprem el passat mes d’abril, després que diverses parelles homosexuals presentessin una sèrie de peticions per intentar aconseguir la legalitat de les seves unions.

Aquestes demandes van ser possibles després que el 2018 el Suprem hagués despenalitzat, en una decisió històrica, les relacions homosexuals en tombar una llei heretada de l’època colonial britànica.

La comunitat LGTBI+ buscava la modificació d’una legislació existent, la Llei especial de Matrimoni, que és de caràcter laic i que es troba al marge de les lleis de matrimoni hindú, musulmà o cristià que també regeixen a l’Índia.

El govern indi, explica l’agència Efe, no només es va oposar rotundament al fet que el màxim òrgan judicial del país modifiqués aquesta legislació, sinó que també va arribar a argumentar que un matrimoni fa referència únicament a l’enllaç entre un home i una dona, així com el concepte de matrimoni homosexual és “elitista i urbà”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.